اهلا وسهلا بك يا زائر في منتدي شباب روش
 
الرئيسيةالبوابةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 اكله مفيش زيها الى بالمغرب طبعا...الحريره لذيذة موووت

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
DR.NESMA
مالك ومؤسس المنتدي
مالك ومؤسس المنتدي
avatar

انثى
عدد الرسائل : 225
sms :


My SMS
مرحبا بك مره اخري يا دكتوره ونتمني قضاء اسعد الاوقات مع شباب روش


المهنه :
تاريخ التسجيل : 29/06/2008

مُساهمةموضوع: اكله مفيش زيها الى بالمغرب طبعا...الحريره لذيذة موووت   السبت أغسطس 09, 2008 6:29 pm

لكل محبي الاكل المغربي


الحريرة المغربية: :




المقادير:
- نص كيلو لحمة غنم مكعبات
- كوب عدس اخضر
- كوب حمص منقوع
- نص كوب مكرونة شعيرية
- حزمة كرفس كبيرة
- حزمة كزبرة كبيره
- ملعقة صلصة طماطم
- 3حبات طماطم مخلوطة فى الخلاط
- ملعقة صغيرة لكل من الفلفل الاحمر المطحون والزنجبيل والقرفة والكركم والفلفل الاسود
- كوب ونص زيت او سمن
- نص كوب دقيق مع شوية ماء
- بيضة
- 3 بصلات مفرومة فرم ناعم .

الطريقة:

*يحمس اللحم فى الزيت مع البصل والبهارات والعدس ونص حزمة الكرفس المفرومة ناعم ونص حزمة الكزبرة لمدة 5 دقائق
*ثم نسكب الصلصة والطماطم المطحونة ونترك المرقة تستوى لمدة ساعة
* ثم نضيف الحمص . وزودى الماء حتى لاتنشف
*واتركيها تغلى لمدة نص ساعة ثانية
* تم ضعى الشعيرية واتركيها تغلى ربع ساعة
* تم ضعى الباقى من الكرافس والكزبرة واخفقى البيضة وضعيها على شكل خيوط ودعيها تغلى لمدة عشرة دقائق
*ثم اضيفى الملح حسب الرغبة والدقيق المخلوط فى كوب ماء وحركى حتى لاتحترق وحتى لا تتكتل وتصبح خاثرة وتقدم ساخنة .
ويمكن اضافة فول مدشوش بدون قشر او ربع كوب ارز مع العدس
************************************************** ******************************
حساء لذيذ مش كده يريت يعجبكم بالهنى و الشفه

يا ريت تعليقاتكم يا بنات عشان احس بحبكم ليا.....


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
اكله مفيش زيها الى بالمغرب طبعا...الحريره لذيذة موووت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
(`'•.¸ منتدى شباب روش ¸.•'´)  :: (¯`·._.·( قــــســم الأسـرة والـحـيـاة والـمـجـتـمـع·._.·°¯) :: .◦˚ஐ˚◦. مـنـتـدى الطبخ واشهر الاكلات.◦˚ஐ˚◦.-
انتقل الى: